TV zonder scart aansluiting

U bent gewend uw dvd-speler, spelcomputer of andere externe apparatuur op uw tv aan te sluiten via de scart-aansluiting. Nu heeft u een nieuwe tv gekocht en kunt u deze aansluiting niet meer vinden aan de achterkant van uw tv. Het kan zijn dat uw tv een speciale aansluiting hiervoor heeft, maar het kan ook zijn dat de Scart-aansluiting helemaal ontbreekt. Voor beide problemen is een oplossing.

Uw TV heeft een speciale aansluiting
De nieuwste modellen van Samsung en Philips beschikken over een speciale aansluiting voor uw Scart-apparatuur. In de handleiding van uw tv kunt u vinden of uw tv beschikt over deze speciale aansluiting. Zie ook de afbeeldingen hieronder voor een voorbeeld. Door middel van een Scart-adapter kan uw apparatuur aangesloten worden op deze aansluiting. Bijkomend voordeel van deze adapter is dat hij beschikt over een Close-to-wall systeem. De dikke scart-kabels zitten niet meer in de weg, waardoor uw tv vaak nog dichter tegen de muur gehangen kan worden.

Uw TV heeft geen Scart aansluiting

Als uw tv geen Scart-aansluiting heeft, kunt u gebruik maken van een omvormer. Hiermee wordt het analoge scart-signaal omgevormd naar een digitaal hdmi-signaal en kunt u dus één van de hdmi-poorten gebruiken om uw apparaat op aan te sluiten.