CAT6 Kabel

Een CAT6 aansluiting, oftewel CAT6 Patchkabels kunnen gebruikt worden in netwerken met snelheden tot wel 1 Gbit/s (1000 Mbit/s), deze netwerken heten ook wel gigabit netwerken (GBIT). De bandbreedte (doorvoersnelheid) is 250 MHz. Bandbreedte is te vergelijken met een snelweg, hoe meer rijbanen, hoe meer auto’s er tegelijkertijd verplaatst kunnen worden. Hoe hoger de bandbreedte, hoe meer data. CAT6 kabels kunnen vaak ook gebruikt worden in CAT5 of CAT5e netwerken, enkel is de maximale snelheid dan die van de aansluiting met de laagste categorie in het netwerk.

Waarvoor is CAT6 geschikt?

CAT6 Patchkabels ondersteunen een bandbreedte van 250 MHz en zijn geschikt voor 10-BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T/1000BASE-TX en 10GBASE-T.

Zowel met CAT5e als CAT6 is het mogelijk om gigabit snelheden te halen. Echter is er toch een degelijk verschil: CAT6 kan dus met haar 250 MHz méér netwerkverkeer aan dan een CAT5e kabel (100 MHz).

Je kunt dit verschil in bandbreedte vergelijken met een autosnelweg van 2 banen (CAT5e) of een autosnelweg met 4 banen (CAT6).

Kabeldirect levert een breed scala aan netwerkkabels, denk aan gekleurde CAT5E netwerkkabels maar ook gekleurde CAT6 netwerkkabels. Wij adviseren altijd te kiezen voor een volkoperen netwerkkabel. Je herkent onze koperen netwerkkabels aan het ‘CU’ in de productnaam. Weet je niet zeker of een van onze netwerkkabels koperen aders heeft? Vraag dan om ons advies en neem contact met ons op. Het is ons streven jouw vraag dezelfde dag te beantwoorden.

Gerelateerde posts