Computer met 2 schermen

Extra monitor aansluiten op uw computer (pc) of laptop

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” header_text_color=”#abc8e2″ text_text_color=”#abc8e2″ header_font=”|on||on|” text_font=”|on||on|” header_font_size=”34px” text_font_size=”20″]

Extra monitor aansluiten op uw computer (pc) of laptop

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Heeft u een laptop of pc en wilt u een extra scherm aansluiten? Lees dan deze blog en kom  achter de verschillende mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om op 2 monitoren hetzelfde beeld weer te geven, maar ook om op beide schermen een ander beeld weer te geven. Hierover zal u meer te weten komen in het restant van deze blog.

Extra monitor met dezelfde weergave (actieve splitters)

Als u een extra monitor wilt gebruiken dan is een splitter mogelijk de oplossing. Met behulp van een splitter kunt u uw laptop of computer met 2 beeldschermen verbinden. Deze splitter zorgt ervoor dat het signaal van de computer of laptop op beide schermen wordt weergegeven. LET OP: beide schermen geven exact hetzelfde beeld weer. U plaats de splitter bij uw laptop of computer en verbindt deze met de bron en de monitoren. Deze oplossing is mogelijk bij VGA, DVI en HDMI beeldschermen. Deze optie is aan te raden als u zeker wil weten dat het werkt. In deze splitters zit een versterker die ervoor zorgt dat de kwaliteit altijd optimaal is, ook als u een langere kabel of een zwak signaal heeft.
[magento pid=’2538,897,2629′]

 

 

Extra monitor met dezelfde weergave (passieve splitkabel)

Wilt u een extra monitor aansluiten op een goedkope wijze? Dan is de splitkabel mogelijk de oplossing.  Met behulp van de splitkabel kunt u simpelweg uw computer of laptop verbinden met uw beeldschermen. U sluit een kant aan op de VGA, DVI of HDMI aansluiting van uw systeem en de 2 andere aansluitingen steekt u in de poorten van uw monitoren. LET OP: met deze splitkabel is het niet mogelijk om op beide schermen een ander beeld weer te geven. Deze splitkabel is verkrijgbaar in VGA, DVI en HDMI. Ook zijn er splitkabels die het mogelijk maken om verschillende aansluitingen te combineren.  Deze optie is een stuk minder betrouwbaar. Als uw signaal zwak is of u heeft een lange kabel gebruikt. Dan raden wij u aan om een splitter met versterker (actieve versterker) te gebruiken. Omdat de kans dan bestaat dat u slecht beeld krijgt of dat u geen beeld hebt.

[magento pid=’2549,2548,2550′]

 

 

Extra monitor met een andere weergave (externe videokaart)

Als u op beide monitoren een ander beeld wilt weergeven is de USB videokaart een mogelijke oplossing. Met behulp van de externe videokaart is het mogelijk om op beide beeldschermen een ander beeld weer te geven. U sluit de USB videokaart aan op een USB poort en installeer de Drivers. Daarna sluit u beide beeldschermen aan, een op de videokaart van de laptop of computer en de andere monitor op de externe videokaart. Deze externe videokaart beschikt over een VGA, DVI of HDMI aansluiting.

[magento pid=’1118,1117′]

 

Twee computers met één monitor.

Wilt u schakelen tussen 2 monitoren en een pc of tussen 2 pc’s en 1 monitor dan is een schakelaar mogelijk de oplossing.  U kunt de schakelaar bij uw pc of monitoren neerzetten en vervolgens uw hardware erop aansluiten. Met de knop die op de schakelaar zit kunt u switchen tussen de computer en monitoren. LET OP: het is niet mogelijk om deze op 1 pc en de 2 monitoren tegelijkertijd te gebruiken, dit geld ook voor 2 pc’s en één monitor.

Het geeft 2 verschillende schakelaars, de handgeschakelde en de automatische. De automatische schakelaar detecteert het signaal van de bron die is ingeschakeld. Als u dit niet wilt kunt u ook de handmatig schakelen met de automatische schakelaar.

[magento pid=’1255,1588,2540′]

Twee computers met één monitor, toetsenbord en muis.

Wilt u deze 2 pc’s bedienen met een toetsenbord en muis dan is deze  Aten 2-Poorts VGA+USB KVM Switch of  Aten 2-Poorts HDMI+USB KVM Switch: mogelijk de oplossing. U sluit de muis en het toetsenbord aan op de switch. Dan koppelt u de switch aan de pc en monitoren. Door de ingebouwde afstandsbediening kunt u eenvoudig tussen de 2 pc’s schakelen en kunt u de KVM switch netjes wegwerken.

[magento pid=’2546,2536′]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde posts