Sony Camcorder

FireWire Camcorder Videocamera op USB aansluiten

FireWire Camcorder Videocamera op USB aansluiten

sony-camcorder

U heeft een videocamera / camcorder met een FireWire aansluiting. Voorheen was een FireWire aansluiting bijna altijd te vinden op iedere laptop of computer. Helaas zijn de meeste nieuwe computers en laptops niet meer uitgerust met een FireWire aansluiting. Dat is natuurlijk een groot probleem wanneer u de beelden van uw camcorder videocamera af wilt halen. Gelukkig hebben wij meerdere oplossingen!

De aansluiting op uw videocamera / camcorder wordt vaker ook wel aangeduid met de afkorting DV (Digital Video) of Mini-DV. Andere synoniemen zijn iLink, IEEE1394 oftewel een 4 pins FireWire aansluiting. Zo’n Firewire aansluiting ziet er als volgt uit:

DV_uit_Firewire_naar_USB_omvormen

Voorheen kon u een simpele FireWire kabel van 4 naar 6 pins gewoonweg aansluiten op uw computer. Dat is met een computer of laptop zonder Firewire helaas niet meer mogelijk. Hoe kunt u de beelden dan van uw camera halen?

Er zijn een tweetal mogelijkheden:

1. PCI of PCI Express Firewire kaart inbouwen. (niet mogelijk bij laptops)

U kunt ervoor kiezen om een  FireWire kaart in te bouwen in uw computer om zo een FireWire poort te creëren. Dit is een eenvoudige klus welke u zelf kunt uitvoeren. Het enige wat u hoeft te doen is uw computer kast open te schroeven en controleren of uw computer een PCI of PCI Express slot vrij heeft.

Verschil PCI en PCI Express

Op het plaatje links hiernaast ziet u 4 slots.

  • De bovenste 2 zijn PCI Express (PCIe).
  • De onderste 2 zijn PCI.

U moet letten op de vorm van de slots, de kleur kan verschillen. Weet u niet zeker welke aansluiting uw computer heeft, neem gerust contact met ons op.

Nadat u de juist kaart heeft gekozen en besteld, hoeft u alleen de PCI of PCI Express kaart erin te klikken. Zo’n PCI/PCI Express kaart kaart kost niet veel en is daarmee ook de goedkoopste oplossing. Verder heeft u  een FireWire 4pins naar 6 pins kabel nodig van enkele euro’s.

2. Maak gebruik van een Videograbber

Wanneer u een laptop (of zelfs computer) heeft, of wanneer u geen PCI FireWire kaart in uw computer wilt bouwen is er nog een andere mogelijkheid om de beelden van uw FireWire camcorder af te halen. U kunt dan gebruik maken van een Videograbber.

Een videograbber is een soort USB stick die u in de computer of laptop steekt. Aan deze USB stick zitten een aantal aansluitingen. U kunt de 3x RCA (tulp) aansluitingen gebruiken voor geluid en beeld. Of u gebruikt de S-Video aansluiting voor enkel beeld. Wel heeft u dus een kabel nodig van uw camcorder videocamera naar deze tulp aansluitingen of S-Video. Vaak is dit een kabel die lijkt op een Jack naar 3xRCA kabel. Afhankelijk van het merk van uw videocamera kiest u de juiste kabel. Bij vragen kunt u ons altijd bereiken. (klantenservice@kabeldirect.nl of 085-2737303).

Bij de videograbber zit Software welke u op de computer installeert. Vervolgens sluit u de camera aan, zet deze aan en speelt de beelden af. De Videograbber zal nu de beelden ‘grabben’ van uw camera naar uw computer of laptop

Gerelateerde posts