Geluid over HDMI poort via mini displayport

Macbook – Geluid over HDMI poort via Mini DisplayPort (Thunderbolt)

B007B6YPAM-usageBegin bij het begin!

Wil jij geluid over HDMI poort via Mini DisplayPort? Let dan op! Het is belangrijk dat je deze hele blog van boven naar beneden leest, waarbij je alles één voor één leest en nakijkt. Sla je een stap over? Dan lukt het waarschijnlijk niet om je Mac goed aan te sluiten op je TV.

Het begin

Je hebt een Macbook aangeschaft en je wilt ook genieten van de films op je TV en wil je geluid over HDMI poort via Mini DisplayPort afspelen? Of heb je een Mini DVI of Mini Displayport (Thunderbolt) naar HDMI adapter aangeschaft. Je sluit alles netjes aan via HDMI, maar vervolgens blijkt het geluid niet te werken. Het is belangrijk om de volgende zaken even op een rijtje te zetten:

 • Mini DVI ondersteunt geen geluid!
 • Heb je een Mini Displayport (Thunderbolt) adapter naar VGA, DVI, of Displayport? Deze ondersteunen ook geen geluid!

Het verschil tussen Mini Displayport (Thunderbolt) en Mini DVI:
minidvi-minidp

En dan?…

Je hebt dus minimaal een Mini Displayport (Thunderbolt) aansluiting nodig op je Macbook. Daarnaast is een HDMI aansluiting op je TV ook een vereiste. Wanneer je een Mini DisplayPort naar HDMI adapter aanschaft is het belangrijk dat je er op let dat deze geluid ondersteunt. Er zijn ook adapters in omloop welke dit helaas niet ondersteunen. Wij leveren alleen maar adapters die wel geluid ondersteunen via HDMI. Wij leveren een Mini Displayport – HDMI adapter waar een HDMI kabel in kan. Maar ook een rechtstreekse kabel van 2 meter lang. Dan ben je in een keer klaar!

Check, check… De volgende stap

Oké, je hebt een Macbook met Mini Displayport (Thunderbolt) en je hebt een Mini Displayport adapter welke geluid over HDMI ondersteunt, en dan? Nu dien je te controleren of jouw Macbook  een Mini Displayport heeft welke HDMI ondersteunt.
Weet je niet hoe oud jouw Macbook is? Klik op het ‘Appeltje’ linksboven > over deze Mac > Meer info…  > En bekijk hier het Serienummer.

Voer dit serienummer in op de volgende website: http://www.appleserialnumberinfo.com/.
Bovenaan staat achter het model wanneer jouw Macbook is gemaakt. Hier zie je overigens nog veel meer info over jouw Macbook.

Onderstaande modellen ondersteunen dit wel:

 • MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012 and later)
 • MacBook Pro (Retina, 15-inch, Early 2013)
 • MacBook Pro (Retina, Mid 2012)
 • Mac mini (Mid 2010 and later)
 • Mac Pro (Mid 2010)
 • MacBook (Mid 2010 and later)
 • MacBook Pro (Mid 2010 and later)
 • MacBook Air (Late 2010 and later)
 • iMac (Late 2009 and later)

Staat jouw Mac er niet bij?

Dan is je Macbook wellicht te oud. Lees helemaal onderaan deze pagina hoe je alsnog er voor kunt zorgen dat het geluid van je Macbook op je TV wordt afgespeeld.

Heeft jouw Macbook inderdaad een Mini Displayport welke geluid over HDMI ondersteunt?

Sluit je televisie op de Macbook aan en zet beiden apparaten aan. Vervolgens selecteer je op de TV de juiste HDMI bron als je deze dit niet vanzelf herkent. Nu houd je op de Macbook de ALT/Options knop (Linksonder op je toetsenbord) ingedrukt en klik je met de linkermuisknop op het luidsprekertje bovenin de grijze balk op je Mac. Daarna selecteer je bij ‘uitvoerapparaat’ jouw televisie. Als het goed is moet het geluid nu op je televisie worden afgespeeld.

Het werkt nóg niet?

Ga naar Systeemvoorkeuren, Geluid, selecteer het tabje ‘uitvoer‘ en zorgt dat ‘Toon volume in menubalk‘ is aangevinkt.

Macbook aansluiten met geluid via alternatieve manier.

Ondersteunt jouw Mac geen geluid over HDMI gezien één van bovenstaande redenen, dan kun je er nog altijd voor kiezen deze met een aparte kabel aan te sluiten je TV / Home Cinema Set.
Wij kunnen je hiermee verder helpen. Neem contact met ons op!

Gerelateerde posts