Nieuwe Apple Watch 2

Apple watch 2, een sportieve nieuwe Apple watch. Niet alleen heeft de nieuwe generatie een GPS onboard, maar is deze ook nog eens waterdicht en kun je er je iMac of MacBook mee ontgrendelen.

De Apple Watch 2 heeft nog meer toffe features, maar laten we het eerst even over de nieuwe sportieve snufjes hebben.

GPS en muziek

Voorheen was het noodzakelijk om je iPhone mee te nemen als je bijvoorbeeld ging hardlopen, dit is verleden tijd. De Apple Watch 2 heeft een ingebouwde GPS waardoor je jou iPhone lekker thuis kan laten en kan gaan hardlopen. Eenmaal thuis aangekomen kun je de informatie delen met je iPhone om daarop de resultaten te bekijken. Nu zal je vast denken en mijn muziek dan? De Apple Watch heeft een opslagcapaciteit van 2GB wat volstaat aan zo’n 200 tot 300 liedjes. Al je favoriete liedjes heb jij bij de “pols”.
De Apple Watch 2 heeft geen jack-aansluiting (AUX) aanwezig. Om je muziek te beluisteren heb je dan wel draadloze oordopjes nodig.

Waterdicht

Begint het onverwachts te regenen? Aarzel dan niet om je nieuwe Apple Watch 2 te gebruiken. De nieuwe generatie Apple Watch 2 is namelijk waterdicht tot een diepte van maar liefst 50m. De Apple Watch kan hiermee makkelijk tegen een regenbuitje. Maar je kunt er ook gerust mee baantjes trekken in het zwembad.
Natuurlijk heeft Apple hierbij weer aan ons gedacht en worden niet alleen de baantjes geteld, maar berekent het ook nog eens de calorieën die we verbranden en met welke snelheid we door het zwembad vliegen.

Apple Watch Nike+

Bij de nieuwe generatie Apple Watch draait alles om sportiviteit. Om dit nog eens extra aan te duiden is Apple in zee gegaan met Nike. Zo hebben zij de nieuwe Apple Watch Nike+ ontwikkeld die net wat extra sportiviteit uitstraalt.

Apple Watch Nike+Wat meteen opvalt is het bandje van de Apple Watch Nike+. Het sportbandje van Nike is gemaakt van hetzelfde supersterke lichtgewicht fluorelastomeer als het originele Apple Watch-sportbandje. De onder druk gevormde gaatjesstructuur zorgt voor meer ventilatie en nog minder gewicht.

Verder is de Nike app al geïnstalleerd op de Nike+ Watch, waardoor je nog beter verbonden bent met al je vrienden. Zo zie je bijvoorbeeld wanneer je favoriete renmaatje al onderweg is en krijg je berichten van je vriendin binnen of het rennen nog doorgaat. Zo wordt je gestimuleerd en blijft het heel lastig om op de bank te blijven zitten!

Besturingssysteem

Het besturingssysteem van de Apple Watch 2 is er flink op vooruit gegaan. De hele bediening is verbeterd, de werking is eenvoudiger en sneller. Cruciaal voor je fitness ambities: de nieuwe Apple Watch is accuraat in het volgen van je activiteiten. Er wordt een signaal gezocht zodra je de Workout-app start. GPS wordt ondersteund door de sensoren zoals de snelheidsmeter. Met GPS continu aan gaat de batterij van de Apple Watch 2 zo’n vijf uur mee.

iMac of MacBook ontgrendelen met je smartwatch

Ontgrendelen IMac of MacBookHeb je een Apple Watch en een iMac of MacBook, dan hoef je vanaf nu niet meer de moeite te nemen om je veel te lange wachtwoord in te typen. Je kunt deze nu ontgrendelen met je Apple Watch 2.

Het ontgrendelen van je Mac vanaf je smartwatch is niet voor alle MacBooks of iMacs weggelegd. Er zijn een aantal vereisten waaraan beide apparaten moeten voldoen om deze functie waar te kunnen maken.

Je hebt het volgende nodig:

  • Een iMac of MacBook uit midden 2013 of nieuwer met macOS Sierra of nieuwer;
  • Een Apple Watch met watchOS 3 of nieuwer;
  • Een iPhone 5 of nieuwer met op z’n minst IOS 10 of hoger;
  • Tweefactorauthenticatie op je Apple ID;
  • iCloud account.

Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag voor je Apple ID. Met tweefactorauthenticatie krijg je een melding zodra je ergens inlogt met je Apple ID. Je krijgt vervolgens op elk apparaat waarmee je ingelogd bent een 6-cijferige code die je moet gebruiken om in te loggen.

Afmetingen en accessoires

De nieuwe generatie komt zoals zijn voorganger in de 38- en 42mm variant. Tevens gebruikt de nieuwe generatie dezelfde connectoren. Heb je dus een Apple Watch bandje waarop je helemaal verliefd bent, dan kun je deze zonder pardon op de nieuwe Apple Watch zetten.

Natuurlijk zijn er meerdere ‘Third party’ merken die vervangende bandjes maken voor de Apple Watch. Hoco, een producent van alternatieve Apple Watch bandjes, heeft mooie bandjes van verschillende materialen. Zo hebben ze lederen, stalen en nylon bandjes in het assortiment.

Ze bekijken de laatste nieuwe trends en spelen hier snel op in, zo ook op de samenwerking van Apple en Hermès. Hoco heeft een prachtig antwoord op de bandjes van Hermès.
Houd je meer van metalen bandjes, dan ben je wederom bij Hoco aan het juiste adres. Of heb je liever een Milanese Loop om je pols? Hoco heeft het allemaal. Bekijk ons assortiment aan Apple Watch bandjes.

Pokémon GO

Pokémon Go Apple WatchOf je het nu wel of niet speelt heel veel mensen kennen het nieuwe Pokémon spel, namelijk Pokémon Go. Het spel is onderhand al meer dan 500 miljoen keer gedownload en daardoor een van de beste spellen die je kunt spelen op je Smartphone. Maar nu gaat dit over de Apple Watch, dus je zult vast  al weten welke richting we op willen gaan. De Pokémon Go kun je binnenkort op de nieuwe generatie Apple Watch spelen!
Niantic heeft een hoogtepunt bereikt met Pokémon Go. Door met Apple in zee te gaan proberen ze nieuwe spelers te trekken. Zo krijg je als je Pokémon Go download een paar extra functies die mobile spelers niet hebben.

  • Je kunt zien hoe ver je precies moet lopen om de Pokémon te vangen;
  • Hoeveel ervaringspunten je nog nodig hebt om het volgende level te bereiken;
  • En hoeveel stappen je inmiddels al gezet hebt.