Ultra HD

Opvolger van Full HD wordt Ultra HD

De Consumer Electronics Association (CEA) heeft de nieuwe naam bekendgemaakt voor de opvolger van Full HD. De opvolger Full HD wordt Ultra HD. De nieuwe HDMI versie ondersteunt een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dat is 4 keer zoveel als de resolutie die Full HD ondersteunt.

Echter blijft de beeldverhouding van 16:9 hetzelfde. Televisies die de standaard Ultra HD gaan ondersteunen moeten een aansluiting hebben welke deze resolutie kan overdragen, zonder upscaling. Met upscaling wordt bedoeld dat het signaal naar een hogere resolutie softwarematig wordt omgezet.

De opvolger van Full HD wordt Ultra HD, maar je zult ook nog een andere naam naast HDMI standaard tegenkomen als HDMI 4K. De eerste Ultra HD-tv’s van Sony en LG komen dit jaar nog op de markt in Nederland. Dit zullen in eerste instantie zeer dure uitvoeringen worden. De verwachtingen zijn dat deze tv-schermen meer dan vijftienduizend euro moeten gaan kosten.

Om deze hoge resoluties aan te kunnen, heb je ook een hoogwaardige HDMI-kabel nodig. De kabel moet een hoge vernieuwingsfrequentie aankunnen en hoge resoluties (tot 4k x 2k).

De meeste HDMI kabels die door Kabeldirect worden aangeboden, ondersteunen deze nieuwe resolutie. Maar kom je er niet uit of twijfel je. Neem dan contact op met onze klantenservice en je krijgt de juiste kabel aangeboden.

Gerelateerde posts