PiMF netwerkkabel

PiMF is een begrip welke je vaak tegenkomt bij je zoektocht naar netwerkkabels, maar wat betekent het eigenlijk? Deze norm houdt in dat elk paar afzonderlijk in folie is verwikkeld en betekent letterlijk Pair in Metal Foil.

PiMF kom je over het algemeen vaker tegen onder de afkorting U/FTP (Unshielded/Foiled Twisted Pair). Het is een normale afgeschermde netwerkkabel, waarbij elk paar getwiste draden beschermd is tegen storing en instraling, zoals EMI (Electromagnetic Interference) en RFI (Radio Frequency Interference). De netwerkkabel zendt zelf ook minder storingen uit, waardoor je ze zonder problemen netjes kunt bundelen. Naast PiMF kabels, oftewel U/FTP kabels, kun je bij grote installaties beter kiezen voor S/FTP kabels, die hebben nog een extra afscherming om de hele kabel.

S/FTP staat voor Shielded / Foiled Twisted Pair en wordt soms ook gewoonweg een FTP kabel genoemd. Het verschil met een U/FTP en F/UTP kabel is dat zowel de mantel als de aderparen van een S/FTP kabel zijn voorzien van een afscherming. Een S/FTP kabel is het best beschermd tegen storingen.

Bij Kabeldirect zijn alle CAT6a kabels PiMF. Leverbaar in 5 kleuren en 13 lengtes. Klik hier om ons assortiment te bekijken.

Kom je er niet uit of twijfel je welke kabel je precies nodig hebt, neem dan contact op met onze Klantenservice. Zij kunnen je verder helpen, zodat jij de juiste kabel krijgt.

Gerelateerde posts