HDMI - HDMI Kabel

Soorten HDMI Kabels

Er zijn steeds meer soorten HDMI kabels. Maar welke van deze kabels heb je nu nodig?

De term HDMI kom je tegen op het moment dat je op zoek bent naar een nieuwe televisie, spelcomputer of soundbar. HDMI staat voor High-Definition Multimedia interface en draagt zowel video- als audiosignalen digitaal over. De signalen worden ongecomprimeerd overgedragen en de geluids- en beeldkwaliteit zijn beter dan bij analoge aansluiting zoals SCART of het wel digitale DVI.

Een ander voordeel van HDMI is dat maximale bandbreedte veel hoger is dan bij DVI. Hierdoor kunnen hogere beeldresoluties worden doorgestuurd, waardoor de kwaliteit toeneemt.

Verschillende soorten HDMI

De ontwikkelingen binnen beeld en geluid staan niet stil. De beelden die worden overgedragen van een Blu-ray speler of spelcomputer zijn van dermate hoge kwaliteit dat de oudere versies van HDMI hier niet mee overweg kunnen. Bij aanschaf van een nieuwe TV is het dus belangrijk om te controleren welke HDMI versie wordt ondersteund.

Inmiddels zijn we bij HDMI versie 2.1 aangekomen. Aangezien er nog vrij veel apparaten met HDMI 2.0 zijn, wordt deze ook toegelicht.

Hieronder leggen we met een overzicht en duidelijke afbeeldingen uit wat de verschillen zijn. Tevens kun je de kabels ook direct op onze website terugvinden, door op de link te klikken.

Overzicht soorten HDMI kabels

Bekijk hieronder de kabels, zodat je snel weet welke kabel je nodig hebt!

Bovenstaande kabels vind je terug in onze webshop. We beschikken over een ruim assortiment aan HDMI kabels. Er zit altijd een kabel bij, die jij nodig hebt. Bekijk ze gerust. Heb je de juiste kabel gevonden? Bestel deze dan eenvoudig. De kabels die wij op voorraad hebben, leveren we morgen bij jou thuis.

Vragen?

Heb je vragen of kom je er niet uit welke HDMI kabel je nodig hebt. Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag, zodat jij snel over de juiste kabel beschikt.

Vandaag besteld, morgen in huis!

Gerelateerde posts