TV zonder Scart-aansluiting

TV zonder Scart-aansluiting?

Geen Scart-aansluiting aan je TV? Maar ben je gewend je dvd-speler, spelcomputer of andere externe apparatuur op je tv aan te sluiten via de Scart-aansluiting. Nu heb je een nieuwe televisie gekocht en is deze Scart-aansluiting niet meer te vinden aan de achterkant van je tv. Het kan zijn dat je tv een speciale aansluiting hiervoor heeft, maar het is ook mogelijk dat Scart-aansluiting helemaal ontbreekt. Voor beide problemen is er een oplossing.

De TV heeft een speciale aansluiting

De nieuwste modellen van Samsung en Philips beschikken over een speciale aansluiting voor Scart-apparatuur. In de handleiding van de tv kun je vinden of je tv beschikt over deze speciale aansluiting.
Door middel van een Scart-adapter kan je apparatuur aangesloten worden op deze aansluiting. Bijkomend voordeel van deze adapter is dat hij beschikt over een Close-to-wall systeem. De dikke Scart-kabels zitten niet meer in de weg, waardoor je tv vaak nog dichter tegen de muur gehangen kan worden.

Jouw TV heeft geen Scart-aansluiting

Als je tv geen Scart-aansluiting heeft, kun je gebruik maken van een omvormer. Hiermee wordt het analoge Scart-signaal omgevormd naar een digitaal HDMI-signaal en kun je dus één van de HDMI-poorten gebruiken om je apparaat op aan te sluiten. Deze omvormers zijn via Kabeldirect te bestellen.

Heb je vragen neem dan contact met ons op.

Gerelateerde posts