TV zonder Scart-aansluiting

TV zonder Scart-aansluiting?

Geen Scart-aansluiting aan je TV? Maar ben je gewend je dvd-speler, spelcomputer of andere externe apparatuur op je tv aan te sluiten. Nu heb je een nieuwe televisie gekocht en is deze Scart-aansluiting niet meer te vinden aan de achterkant van je tv. Het kan zijn dat je tv een speciale aansluiting hiervoor heeft, maar het is ook mogelijk dat Scart-aansluiting helemaal ontbreekt. Voor beide problemen is er een oplossing.

De TV heeft een speciale aansluiting

De nieuwste modellen van Samsung en Philips beschikken over een speciale aansluiting voor Scart-apparatuur. In de handleiding van de tv kun je vinden of je tv beschikt over deze speciale aansluiting.
Door middel van een Scart-adapter kan je apparatuur aangesloten worden op deze aansluiting. Bijkomend voordeel van deze adapter is dat hij beschikt over een Close-to-wall systeem. De dikke Scart-kabels zitten niet meer in de weg, waardoor je tv vaak nog dichter tegen de muur gehangen kan worden.

Jouw TV heeft geen Scart-aansluiting

Met een omvormer wordt het analoge Scart-signaal omgevormd naar een digitaal HDMI-signaal en kun je dus één van de HDMI-poorten gebruiken om je apparaat op aan te sluiten. Deze omvormers zijn via Kabeldirect te bestellen.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact met onze klantenservice.

Gerelateerde posts