DVI Kabel

Types DVI connectoren

Er zijn verschillende types DVI connectoren. In onderstaand overzicht zie je welke er zijn:

DVI Connectoren

Wat is DVI

Met DVI (Digital Visual Interface) technologie kun je met een hoge bandbreedte verbinding maken tussen een computer en monitor voor het overbrengen van videosignalen. Met behulp van een DVI kabel zorg je voor een volledig digitaal signaal zonder dat hierbij gegevens verloren gaan. Een DVI aansluiting vind je voornamelijk op computermonitoren en op de wat oudere TV modellen.

Single link en Dual link

Zowel bij de DVI-D als bij de DVI-I connector zijn er Single link als Dual link connectoren. Het verschil tussen deze twee is dat de Dual Link hogere refresh rates en resoluties aan kan dan de Single Link. Je kunt Dual Link kabels gebruiken in plaats van Single Link kabels, maar sommige merken hebben niet alle openingen in het chassisdeel geopend.

Een DVI-A connector kan alleen analoge signalen transporteren, de DVI-D connector kan alleen digitale signalen transporten. De DVI-I connector kan zowel analoge als digitale signalen transporteren. Hierdoor kan de DVI-I connector zowel voor DVI-A als DVI-D connectoren gebruikt worden (mits op het chassisdeel alle gaatjes open zijn).

Vragen over de types DVI connectoren

Heb je vragen over de DVI connectoren? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Gerelateerde posts