USB Kabel Type A

USB’s kennen verschillende standaarden en connectoren

USB is de afkorting van Universal Serial Bus. Het is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor het aansluiten van randapparatuur op je computer. USB’s kennen verschillende standaarden en connectoren.
Een USB vervangt de parallelle en seriĆ«le poorten vooral door de grotere snelheid van gegevensoverdracht. Door de gestandaardiseerde USB-poort konden hardware fabrikanten producten maken die zowel aangesloten konden worden op pc’s als op Macbooks. Nog een voordeel van USB is dat deze ook de stroomvoorziening van de aangesloten randapparatuur kan verzorgen.

Sinds de introductie van USB in 1996 hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. Daarom tref je nu meerdere standaarden aan.

Lees meer over USB4 op deze pagina.

Connectoren

Er zijn meerdere connectoren (stekkers) mogelijk bij een USB-aansluiting:

Connectoren USB 1.x en USB 2.x

USB A
usb-a

USB B
usb-b

Mini USB B
mini usb-b

Micro USB B
micro usb-b

De USB 3.0 poort is makkelijk te herkennen. Het binnenwerk is natuurlijk anders, maar hij is ook nog eens duidelijk te herkennen door de opvallende blauwe kleur binnenin de plug.

USB 3.0 A
usb 3.0 a

USB 3.0 B

usb 3.0 b

Micro USB 3.0 B
micro usb 3.0 b

Ben jij op zoek naar een USB connector? Bezoek onze website. Wij bieden diverse USB-connectoren aan. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.
Gerelateerde posts