Adaptive Fast Charging

Wat is Adaptive Fast Charging?

Het komt je vast bekend voor; je wilt de deur uit, maar je telefoon is vrijwel helemaal leeg, maar toch wil je graag met een volle batterij de deur uit. Adaptive Fast Charging biedt hiervoor de oplossing. Voordat je vertrekt hang je de telefoon nog even snel aan de lader en je zult zien dat de batterij in korte tijd een flink percentage is bijgeladen.

Benodigdheden voor Adaptive Fast Charging

Adaptive Fast Charging werkt niet op iedere telefoon en ook niet met een gewone standaard oplader. Hiervoor heb je een telefoon nodig die deze technologie ondersteunt. Ook heb je een USB-lader en kabel nodig met Fast Charging technologie, deze hebben andere specificaties dan de standaard opladers.

Hoe werkt Adaptive Fast Charging

Een gewoon toestel kan maar beperkt stroom afnemen van een USB-lader. Vaak wordt de telefoon of tablet ook nog gebruikt tijdens het opladen, dit zorgt voor lange(re) laadtijden. Er komen tegenwoordig steeds meer modellen uit met Adaptive Fast Charging technologie, Hierdoor kan de telefoon gebruik maken van een hoger oplaadvermogen, waardoor hij tot wel 75 procent sneller kan opladen. Wanneer het toestel een hoger batterij percentage heeft bereikt zal het opladen geleidelijk langzamer gaan, totdat de batterij volledig is opgeladen. De bedoeling is om sneller tot een batterij percentage van 50-60 procent te komen,. Het toestel kan tijdens dit proces vrij warm worden, daarom is het ook niet geschikt om de volledige batterij op te laden. Deze opladers maken gebruik van een 9-20V Output, normale opladers gebruiken daarentegen een 5V Output. De maximale Power Output van een Fast Charger zit meestal op 18W in tegenstelling tot gewone opladers die op 2,5 tot maximaal 12W zitten. De meeste toestellen hebben in het algemeen een top van 15W.

Toestellen die gebruik maken van Adaptive Fast Charging

Of je telefoon Adaptive Fast Charging technologie ondersteunt hangt af van de fabrikant en het model. De meeste nieuwe toestellen zoals de Samsung Galaxy Note 7 en de LG G Flex 2 maken gebruik van Qualcomm Quick Charge technologie.

Om erachter te komen of je toestel gebruik maakt van Adaptive Fast Charging technologie kun je kijken of het toestel in deze lijst staat. Ook kun je contact opnemen met de fabrikant van je toestel.

Qualcomm Technologie

Qualcomm Technologies is de grootste en meest voorkomende producent van de Fast Charging technologie, op het moment hebben ze twee versies van Quick Charge;

  • Quick Charge 2.0 Technology. Volgens Qualcomm kunnen sommige toestellen tot wel 80 procent opladen in slechts 35 minuten.
  • Quick Charge 3.0 Technology. Deze technologie is 40 procent sneller, maar de grootste verbeteringen met deze versie zitten volgens Qualcomm in de effici├źntie.

Hoe komt je aan een Fast Charger

Sommige fabrikanten geven gewoon een standaard lader mee bij de aankoop. Samsung daarentegen levert wel een Fast Charger mee. De Fast Charge laders zijn ook gewoon los bij ons te koop. Bekijk deze hier.

Gerelateerde posts