Adaptive Fast Charging

Wat is Adaptive Fast Charging?

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” header_text_color=”#abc8e2″ text_text_color=”#abc8e2″ header_font=”|on||on|” text_font=”|on||on|” header_font_size=”34px” text_font_size=”20″]

Wat is Adaptive Fast Charging?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Adaptive Fast Charging

U kent het vast wel; u moet snel weg, maar uw telefoon is vrijwel helemaal leeg, maar toch wilt u graag met een volle batterij de deur uit. Adaptive Fast Charging biedt hier de oplossing voor. Voordat u vertrekt hangt u uw telefoon nog even snel aan de lader en u zult zien dat de batterij in korte tijd een flink percentage is bijgeladen.

Benodigdheden voor Adaptive Fast Charging
Adaptive Fast Charging werkt niet op iedere telefoon en ook niet met een gewone standaard oplader. Voor Adaptive Fast Charging heeft u een telefoon nodig die deze technologie ondersteunt, daarnaast heeft u ook een USB-lader en kabel nodig met Fast Charging technologie, deze hebben andere specificaties dan standaard opladers.

Hoe werkt Adaptive Fast Charging
Een gewoon toestel kan maar beperkt stroom afnemen van een USB-lader, vaak wordt de telefoon of tablet ook nog gebruikt tijdens het opladen, dit zorgt voor lange laadtijden. Er komen tegenwoordig steeds meer modellen uit met Adaptive Fast Charging technologie, Hierdoor kan de telefoon gebruik maken van een hoger oplaadvermogen, waardoor hij tot wel 75 procent sneller kan opladen. Wanneer het toestel een hoger batterij percentage heeft bereikt zal het opladen geleidelijk langzamer gaan, tot de batterij volledig is opgeladen. De bedoeling van Adaptive Fast Charging is om sneller tot een batterij percentage van 50-60 procent te komen, het toestel kan tijdens dit proces vrij warm worden, daarom wordt Adaptive Fast Charging ook niet gebruikt om de volledige batterij op te laden. Deze opladers maken gebruik van een 9-20V Output, normale opladers gebruiken daarentegen een 5V Output. De maximale Power Output van een Fast Charger zit meestal op 18W in tegenstelling tot gewone opladers die op 2,5 tot maximaal 12W zitten. De meeste toestellen hebben in het algemeen een top van 15W.

Toestellen die gebruik maken van Adaptive Fast Charging
Of uw telefoon Adaptive Fast Charging technologie ondersteunt hangt af van de fabrikant en het model. De meeste nieuwe toestellen zoals de Samsung Galaxy Note 7 en de LG G Flex 2 maken gebruik van Qualcomm Quick Charge technologie.

Om erachter te komen of uw toestel gebruik maakt van Adaptive Fast Charging technologie kunt u kijken of het toestel in deze lijst staat; https://www.qualcomm.com/media/documents/files/quick-charge-device-list.pdf, of u kunt contact opnemen met de fabrikant van uw toestel.

Qualcomm Technologie
Qualcomm Technologies is de grootste en meest voorkomende producent van de Fast Charging technologie, op het moment hebben ze twee versies van Quick Charge;

– Quick Charge 2.0 Technology. Volgens Qualcomm kunnen sommige toestellen tot wel 80 procent opladen in slechts 35 minuten.
– Quick Charge 3.0 Technology. Deze technologie is 40 procent sneller, maar de grootste verbeteringen met deze versie zitten volgens Qualcomm in de efficiëntie.

Hoe komt u aan een Fast Charger
Sommige fabrikanten geven gewoon een standaard lader mee bij de aankoop, Samsung daarentegen levert wel een Fast Charger mee. De Fast Charge laders zijn ook gewoon los bij ons te koop.

[magento pid=’7257,7256,7258,7259′]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde posts