USB 2.0 Databrug Kabel

Wat is een USB Databrug kabel?

Tegenwoordig zijn er enorm veel USB kabels op de markt. Zo bestaat er ook een USB Databrug kabel. Maar wat kun je met deze kabel? In deze blog leggen we je uit waarvoor je deze kunt gebruiken.

Wat is een USB Databrug kabel?

USB 2.0 Databrug KabelDe naam ‘Databrug’ kabel verklaart eigenlijk al wat je met deze kabel kunt doen. Als je twee computers aansluit op elkaar met deze kabel, kun je van de ene computer data overdragen naar de andere. De kabel dient dus eigenlijk als een soort brug tussen deze Pc’s. Je denkt nu misschien: ‘Wat is er dan zo speciaal aan deze kabel?’.

Het mysterie van de USB Databrug kabel ontrafeld

In het midden van de kabel zit een verdikking. In deze verdikking is een chip geplaatst, die ervoor zorgt dat de computers met elkaar kunnen communiceren. Zo kun je met behulp van een USB Databrug kabel naast het overdragen van data, ook een netwerk maken tussen de verbonden computers. Hierdoor is het dus mogelijk om de internetverbinding of Disc-drive van de andere Pc te gebruiken.

Hoe werkt deze slimme kabel?

De kabel werkt op twee verschillende manieren:

  • Overdragen van data;
  • Creëren van een netwerk.

Bij de aanschaf van de kabel wordt er software meegeleverd. Tijdens het installeren van deze software kun je kiezen waarvoor je de kabel wilt gebruiken. Wil je alleen bestanden kopiëren van de ene computer naar de andere? Dan kun je de kabel het beste gebruiken als datakabel. Wil je bestanden, printers en internettoegang delen tussen twee Pc’s? Gebruik dan de kabel als netwerkkabel. Na het installeren kun je de kabel aansluiten op de computers. Vervolgens kun je zonder problemen gebruik maken van de Disc-drive of internetverbinding van de andere computer of bestanden kopiëren.

Snelheid

Er bestaan verschillende soorten USB Databrug kabels. Dit heeft onder andere te maken met de snelheid. Zo heb je bijvoorbeeld een USB 1.1 Databrug kabel. Hiermee is het mogelijk om tot 12 Mbit/s data over te dragen. Daarnaast heb je USB 2.0 Databrug kabels. Deze kabel is vele malen sneller dan de USB 1.1 kabel. Met een USB 2.0 kabel kun je namelijk data overdragen met een snelheid tot 480 Mbit/s. Dit is zelfs nog sneller dan met een standaard Ethernet kabel.

Enthousiast geworden over de USB Databrug kabel?

Wil jij ook supersnel data overdragen tussen computers? Of gebruik maken van de internetverbinding of Disc-drive van een andere computer? Bekijk dan de USB 2.0 Databrug kabel eens!

Let op! De databrug kabel is niet geschikt voor Windows versies hoger dan Windows XP.

Gerelateerde posts