Reisadapter

Welke reisadapter of omvormer heb ik nodig?

ReisstekkersetWat leuk! Je gaat op reis! Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn. En vraag je je af of en welke reisadapter of omvormer je nodig hebt.

Zorg ervoor dat je één ding niet vergeet: controleer of je een reisadapter of omvormer nodig hebt! Er bestaan zeer veel verschillende soorten stopcontacten en dit verschilt per land in de wereld. Het zou erg vervelend zijn als je er na je eerste vakantiedag achter komt dat je jouw telefoon of camera niet op kunt laden, doordat het stopcontact anders is dan de stekker van je oplader. Maar maak je geen zorgen! Na het lezen van deze blog weet jij alles over reisadapters en omvormers en kun je zorgeloos op reis.

Wat is een reisadapter?

Overzicht type stopcontacten wereldEen reisadapter wordt gebruikt om van een buitenlands stopcontact een ander soort stopcontact te maken. Voorbeeld: heeft jouw apparatuur een Nederlandse stekker en ga je op vakantie in Amerika? Dan kun je gebruik maken van een reisadapter om van het Amerikaanse stopcontact een Europees stopcontact te maken. Zo kun jij alsnog je apparatuur van stroom voorzien.
Maar welke reisadapter of omvormer heb ik nodig?

Hiernaast zie je een afbeelding van de verschillende types stopcontacten.

Op onderstaande wereldkaart kun je zien welk type stopcontact wordt gebruikt per land in de wereld:

Reisadapter kopen

Wil jij een reisadapter kopen? Let er dan goed op dat de adapter ingestoken kan worden in het type stopcontact van jouw vakantieland. Reis je door meerdere landen? Dan kun je het beste een reisstekker set kopen. Reisstekker sets kunnen gebruikt worden in diverse landen. Dit scheelt ook weer wat gewicht in je koffer of backpack!

Staat jouw reisstekker er hierboven niet bij? Klik dan hier om alle reisadapters te bekijken.

Wat is een omvormer?

Naast de verschillen in stopcontacten bestaan er ook diverse netspanningen in de wereld. Zo werkt apparatuur in Nederland over het algemeen op 210 – 230 volt, maar in het buitenland wordt er vaak gebruik gemaakt van 110 volt. Op het apparaat staat vermeld op welke hoeveelheid volt  het werkt.

Voorbeeld: Staat er op jouw apparaat 110 – 230 V? Dan kun je dit apparaat zonder problemen gebruiken in landen met een netspanning tussen 110 en 230 volt.

Is de vermelding op het apparaat anders dan de netspanning in jouw vakantieland? Dan is het van belang om gebruik te maken van een omvormer. Deze omvormer zet de Europese netspanning om naar de netspanning van jouw vakantieland. Op deze wijze voorkom je problemen met voltage.

Op de volgende wereldkaart kun je zien welke netspanning gebruikt wordt per land in de wereld:

Wereldkaart

Staat de omvormer die je zoekt er niet bij? Klik dan hier om meer stroomomvormers te bekijken.

Twijfels bij de aanschaf van de juiste reisstekker of omvormer?

Kabeldirect.nl biedt een uitstekende service. Heb je nog vragen over de aanschaf van de juiste reisstekker of omvormer? Wij zijn tijdens onze openingstijden telefonisch en per mail te bereiken voor professioneel advies of bij vragen op +31 (0)85-2737303 of op klantenservice@kabeldirect.nl. Daarnaast ben je tijdens de openingstijden van harte welkom bij onze afhaalbalie voor het afhalen van bestellingen.

Gerelateerde posts