TV beugel

Welke TV beugel heb ik nodig voor mijn televisie?

Om goed televisie te kunnen kijken, is het van belang dat deze goed is geplaatst dan wel gehangen. De aanschaf van een TV beugel is een goede ruimtebesparende oplossing. Kabeldirect heeft een divers assortiment aan TV beugels. Welke TV beugel heb ik nodig voor mijn televisie? Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit beugels om je televisie te bevestigen aan het plafond, de muur of aan je bureau. Door het grote aanbod aan TV beugels kan de keuze in aanschaf erg lastig maken. Want welke beugel past nu het beste bij jou? In deze blog gaat Kabeldirect dieper in op de verschillende soorten beugels.

Voordelen van TV Beugels

Er zitten veel voordelen aan het afschaffen van een TV ophangbeugel:

  • Het bespaart veel ruimte in de kamer waarin je TV wil kijken;
  • Er zijn veel verschillende soorten en maten;
  • Veel TV beugels kunnen gedraaid worden;
  • Veel TV beugels kunnen naar voren of achter gekanteld worden.

Verschillen in TV beugels

Er zijn verschillende soorten TV beugels. Zo heb je bijvoorbeeld een vaste tv muurbeugels. Met deze TV beugel hangt je televisie vast aan de wand en kan niet gekanteld of gedraaid worden. Daarnaast zijn er draaibare TV beugels. De naam spreekt eigenlijk al voor zich. Na het bevestigen van deze muurbeugel is het dankzij scharnieren mogelijk om je televisie te draaien. Meestal is dit 180 graden. Tot slot zijn er kantelbare TV muurbeugels. Dit wil zeggen dat de televisie naar voren of naar achter gekanteld kan worden. Deze muurbeugel is vooral handig om aan te schaffen indien je de televisie hoog aan de wand wil hangen. Door deze TV muurbeugel dan naar voren te kantelen, zorg je voor een prettige kijkhoek.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een TV beugel?

  • De afmetingen van de televisie

Bij de aanschaf van de juiste TV beugel is het van belang om te weten wat de afmetingen van je televisie zijn. De afmetingen van een televisie worden altijd weergegeven in inches. Dit wordt altijd diagonaal gemeten. Centimeters omrekenen naar inches? Of andersom? Dat is heel eenvoudig:

Inch omrekenen naar centimeters

Nu je weet hoeveel inch jouw TV is, kun je een keuze maken tussen TV beugels met dezelfde afmetingen.

  • Het gewicht van de televisie

Iedere TV beugel is verschillend en dit betekent dan ook dat de ene TV beugel een zwaardere televisie kan dragen dan de andere TV beugel. Het is dus van belang om te weten wat het gewicht van je televisie is, zodat je zeker weet dat jouw toekomstige TV beugel ook daadwerkelijk de televisie kan dragen.

  • Afmetingen tot de muurMuurbeugel

Vaak krijg je het mooiste resultaat als je de televisie zo dicht mogelijk bij de muur hangt. Dit is echter niet in alle situaties handig. Bij sommige televisies moet je kabels aan de achterkant insteken, dus wordt de afstand tussen de wand en de televisie al een stuk groter. Let hierbij dus goed op waar je de kabels in moet steken in je televisie. Wil je extra tips om je televisie toch zo dicht mogelijk tegen de muur te bevestigen? Klik dan hier!

  • Draaihoek

De draaihoek van de televisie beugel wordt in de beschrijving van het product benoemd. Indien de TV beugel gedraaid kan worden, is dit in de meeste gevallen 180 graden. Let op: bij grote televisies kan het voorkomen dat de TV tegen de muur aan loopt en dan is het in de praktijk dus niet altijd mogelijk om de televisie 180 graden te draaien.

  • Kantelvermogen

Het kantelvermogen van de TV ophangbeugel wordt in de beschrijving van het product benoemd. In de meeste gevallen kunnen kantelbare tv beugels maximaal 15 tot 20 procent gekanteld worden.

  • De VESA afmetingen

Hieronder leggen we meer uit over deze VESA afmetingen

Wat zijn VESA afmetingen?

Als je op zoekt bent naar een TV beugel en je kijkt tussen de verschillende producten, heb je waarschijnlijk ‘VESA afmetingen’ zien staan. Maar wat zijn VESA afmetingen nou eigenlijk?

VESA staat voor Video Electronics Standards Association. Dat wil zeggen dat er een internationale overeenkomst is gemaakt waarbij een standaard is vastgesteld om een beugel te kunnen monteren aan je televisie. Op de achterkant van de televisie zitten namelijk gaten met een draadbus. Daarin kan een bout gedraaid worden, zodat de TV gemonteerd kan worden op een TV beugel. VESA afmetingen zijn dus de afmetingen in mm tussen deze vier schroefgaten. VESA afmetingen zijn altijd horizontaal x verticaal. Om de televisie te monteren, hoeven er geen extra schroeven gekocht te worden. Deze schroeven zitten namelijk altijd al in de TV en meestal worden ze bij de TV beugel meegeleverd.

Plafondbeugels

Wil jij je televisie aan het plafond bevestigen? Kabeldirect heeft een speciale selectie plafondbeugels voor jou samengesteld.  Klik op de producten om de eigenschappen te bekijken of om het product direct te bestellen.

Muurbeugels

Wil jij je televisie liever niet aan het plafond hangen, maar aan de muur bevestigen? Kabeldirect heeft een divers assortiment aan muurbeugels. Klik op de producten om de eigenschappen te bekijken of om het product direct te bestellen.

Bureaubeugels

Toch liever je televisie bevestigen aan jouw bureau? Zie hieronder de speciale selectie van TV bureaubeugels. Klik op de producten om de eigenschappen te bekijken of om het product direct te bestellen.  

Twijfels bij de aanschaf van de juiste TV beugel?

Kabeldirect.nl biedt een uitstekende service. Heb je nog vragen over de aanschaf van de juiste TV beugels? Wij zijn tijdens onze openingstijden telefonisch te bereiken voor professioneel advies of bij vragen op +31 (0)85-2737303.
Daarnaast ben je tijdens de openingstijden van harte welkom bij onze afhaalbalie voor het afhalen van bestellingen.

Gerelateerde posts