WiFi

WiFi bereik vergroten of versterken met WiFi repeater

Wil je graag je huidige WiFi bereik vergroten of versterken met een WiFi repeater, omdat je op bepaalde plaatsen in of om je huis slecht of geen bereik hebt. Lees dan snel door, deze blog zet alle mogelijkheden voor je op een rijtje! Van draadloze router tot WiFi repeater.

Ga direct naar de WiFi repeaters

WiFi bereik slecht

Het bereik van je draadloze netwerk is niet zoals je graag gewenst had. Heb jij ook plaatsen in of rond je huis waar telkens je verbinding met het WiFi netwerk wegvalt? Of heb je zelfs helemaal geen bereik? Dan zal je het huidige WiFi netwerk moeten versterken of vergroten met een WiFi repeater of draadloze router met antennes.

WiFi bereik vergroten of versterken d.m.v. een draadloze router met antennes

Allereerst is het belangrijk om te kijken of huidige draadloze router je voorziet van een goed ‘basis’ draadloos bereik. Veel draadloze routers die je standaard van je provider krijgt zijn niet voorzien van antennes. Vaak resulteert dit in het feit dat je ‘basis’ draadloos netwerk al erg zwak is. Dit probleem kun je oplossen door een draadloze router te nemen met antennes en deze op je huidige router aan te sluiten. Het draadloze netwerk van je standaard router schakel je dan uit om zo veel mogelijk ‘storing’ uit te sluiten. Je draadloze netwerk is nu (waarschijnlijk) al stukken beter dan dat hij oorspronkelijk was.

Huidige router behouden

Heb je al een router met antennes of wil je liever je huidige draadloze router behouden? Je kunt er dan voor kiezen om een draadloze router aan te sluiten door middel van een kabel en deze op de locatie te zetten waar je graag een goed draadloos bereik wilt hebben. Echter, in de praktijk is dit vaak niet snel en netjes te realiseren aangezien je een kabel kris kras door het huis moet gaan leggen. Is er dan nog een andere oplossing? Ja, die is er! Lees snel door…

WiFi netwerk versterken met een WiFi repeater

Je kunt je huidige draadloze netwerk vergroten met behulp van een WiFi repeater. Een WiFi repeater is een apparaatje die je huidige draadloos netwerk draadloos ‘opvangt’, en vervolgens weer (versterkt) uitzendt. Je hebt twee verschillende uitvoeringen van WiFi repeater. Namelijk WiFi repeater met antenne(‘s) en zonder antenne(‘s). Ook hier geldt het feit dat een WiFi versterker mét antennes meer effect zal hebben om je netwerk te vergroten. Daarnaast heb je WiFi repeaters die rechtstreeks in het stopcontact gaan en je hebt ‘losse’ repeaters die worden gevoed door een losse voeding. Afhankelijk van je wensen en budget kun je bepalen welke WiFi repeater het meest geschikt is om jouw WiFi netwerk te versterken. Een (vervelend) bijkomend nadeel van het gebruik van een WiFi repeater is dat je niet je volledige bandbreedte kunt halen bij wanneer je met de repeater verbonden bent. Dit heeft ermee te maken dat dit apparaatje je netwerk zowel draadloos opvangt als uitzendt.

Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Gerelateerde posts